Інтерв’ю з директором підприємства «Апіпродукт»

(копіювання та поширення даної інформації можливо лише з посиланням на "АПИПРОДУКТ")

Спеціалізоване підприємство «Апіпродукт» створили вчені-біохіміки, які багато років пропрацювали в інституті бджільництва імені П.І.Прокоповича. Високий професіоналізм та знання дозволили спеціалістам підприємства розробити дієві та унікальні препарати, які зарекомендували себе в нашій країні та за кордоном. На сьогоднішній день директором підприємства «Апіпродукт» є Волинець Андрій Анатолійович.

Андрію Анатолійовичу, звідки прийшов інтерес пов’язати своє життя з продуктами бджільництва?

З самого раннього дитинства я з захопленням спостерігав за дідом Федором, який мав пасіку. Влітку допомагав діду виконувати пасічні роботи біля вуликів, навесні забивав кілочки-підставки, носив повні рамки з медом від вуликів до медогонки. Пам'ятаю, він мені розповідав, що розуміння бджолиної природи приходить з досвідом. Наприклад, що бджоли не люблять різких рухів та звуків. А якщо людина боїться бджіл, то працювати з ними, швидше за все, не зможе. Мене завжди вражало як він любовно розмовляв з цими дивовижними створіннями, як бережно збирав мед. Він вчив мене з повагою ставитися до цих роботяг, берегти їх. Тоді, будучи звичайним хлопчиськом, я й не здогадувався, що моє життя буде тісно пов’язане зі світом бджіл.

І зараз Ви директор підприємства «Апіпродукт». Розкажіть, будь ласка, яка головна мета Вашого підприємства?

Головною метою підприємства було створити продукцію, яка була б натуральним продуктом, а не синтетичними вітамінними добавками. Прополіс, маточне молочко, бджолиний хліб – це повноцінні продукти, котрі збалансовані природою та об’єднані в комплекси, що ідеально підходять людині. Невже «ідеально», запитаєте ви? Ось маленький екскурс в історію. На Русі з давніх давен займались розведенням бджіл та використовували продукти бджільництва. Першим продуктом, про який збереглись літописи, був віск, а воскові пластини називались «храминами». В XVII-XVIII століттях, якщо бортник здавав віск до церкві, йому відпускали грехи.

Те, що творить архітектор-бджола, унікально. Енергетична будова Всесвіту сьогодні досліджується квантовими фізиками, і вона ідеально відповідає будові воскових стільників. Бджоли, створюючи сховище для меду, дивовижним чином копіюють енергетичну будову Всесвіту. Вся інформація, котру ми, живучи тут, на Землі, отримуємо з Космосу, особливим чином акумулюється у стільниках. Існує закономірність: якщо бджолам дати можливість обрати місце, де робити вулик, вони оберуть вузол скупчення негативної енергії – геопатогенну зону. В процесі життєдіяльності у вулику патогенна зона нейтралізується, відбувається викривлення лінії, вона обходить вулик. Бджоли – єдині вивчені людиною створіння, які не піддавалися мутаціям. Існує 6 рас бджіл на планеті, вони не схрещуються між собою. Бджоли мають здібність формувати нуклеїнові кислоти, які зберігають генну інформацію. Тому задача людини – вивчати життя бджіл, створювати їм умови для життя, приймати з вдячністю та любов’ю те, що вони створюють. «Для людини бджола – працівниця , а для Господа – Божа угодниця» - так говорили на Русі.

Опишіть, які продукти ви можете запропонувати? Та як ви їх виготовляєте?

Всю нашу продукцію ми умовно розділили на кілька напрямків. Перший напрямок –  медовые композиции. Це натуральний мед, що збагачений квітковим пилком, маточним молочком, витяжками активних речовин з лікарських рослин та прополісу. Головною перевагою вживання меду та продуктів бджільництва в одній композиції полягає в тому, що мед є відмінним провідником усіх цінних речовин та підсилює їх ефективність при застосуванні. Медові суміші не проходять термічну обробку, а змішуються до однорідного стану вручну, що зберігає усі найцінніші природні властивості меду.

Другий напрямок –  це функціональне харчування: «Квітковий пилок (бджолине обніжжя)», «Бджолиний хліб», «Адсорбоване маточне молочко».

У природі немає харчового аналогу рівного «Квітковому пилку» за концентрацією усіх складових компонентів, необхідних для нормального розвитку та функціонування організму. Ряд авторів відмічають, що пилок – найкращий протианемічний засіб. В ньому є залізо, мідь та марганець, які так необхідні для нормального кровотворення. Вельми дієвий пилок і як антисклеротичний засіб. Він нормалізує ліпідний склад крові. Спеціалісти-кардіологи відмічають, що прийом пилку дає вельми позитивний ефект при ішемічній хворобі серця: покращується загальний стан хворих, нормалізується серцевий ритм, підвищується фізична працездатність. Пилок виявився вельми цінним при лікуванні депресивних станів, абстинентного синдрому у алкозалежних. Прийом пилку підвищує настрій без антидепресантів.

«Бджолиний хліб» - це бджолине обніжжя, зібране в стільники про запас. На відміну від свіжого пилку, перга ретельніше оброблена ферментами та змішана з медом. Готують «бджолиний хліб» наступним чином: бджола перекладає пилок-обніжжя у воскові комірки та ударом голови утрамбовує його. Потім заливає цей шар медом. Починається молочнокисле бродіння, в процесі котрого пилкові зерна проростають та перетворюються на пергу.

Третій напрямок – це чудодійні бальзами: «Бджолич» (основні компоненти – бджолиний підмор, екстракт личинок воскової молі та настоянка плодів глоду), «Галерин» (основні компоненти – екстракт личинок воскової молі та настоянка календули), «Бджолиний бальзам» (основні компоненти – бджолиний підмор та настоянка ехінацеї пурпурової). Чудодійність цих бальзамів полягає в тому, що компонент продукції бджільництва діє на увесь організм, а фіто продукції – на конкретний орган.

Четвертий напрямок – це профілактично-відновлюючі препарати:: «Лактовіт», «Ларинол», «Зелені манни», «Екстракт прополісу водний», «Прополісна олія», «Густа витяжка прополісу». Про кожний з засобів я можу говорити годинами. Так, наприклад, препарат «Зелені манни» об’єднує у собі кращі продукти, створені природою на суші та в морі. Цей апіфітопрепарат характеризується ідеальним засвоєнням рослинних компонентів. У квітковому пилку та спіруліні містяться всі вітаміни та мікроелементи, необхідні для нормального функціонування організму. Інулін – природний полісахарид, який отримують з коріння топінамбура та цикорію. Інулін радикальним чином впливає на обмін речовин. Соляна кислота шлунку та ферменти кишечника розщеплюють інулін на окремі молекули фруктози. Нерозщеплена частина інуліну виводиться з організму, захоплюючи з собою масу непотрібних організму речовин – від важких металів та холестерину до різних токсинів. Інулін сприяє розвитку бактерій Біфідус, які містяться у мікрофлорі шлунку, сприяючи таким чином нормальному функціонуванню шлунково-кишкового тракту; стимулює скорочувальну здатність кишкової стінки, що прискорює очищення організму від шлаків та неперевареної їжі. Це усуває закрепи та діарею. Крім того, інулін чинить імуномодулюючу та гепатопротекторну дію, чим протидіє виникненню онкологічних захворювань. Інулін дозволяє знизити рівень цукру у діабетиків, попереджає виникнення ускладнень цукрового діабету. Еламін – екстракт морської водорості Ламінарії, який на 95% засвоюється організмом. Еламін збагачує організм йодом, збалансованим набором натуральних вітамінів, макро- та мікроелементів. Містить поліненасичені жирні кислоти типу Омега-3. Виводить з організму радіонукліди, важкі метали, токсини, хвороботворні бактерії. Посилює перистальтику кишечника. Має антисклеротичну дію. Сприяє розчиненню холестеринових відкладень на стінках судин, зниженню рівня холестерину в крові.

Ми рекомендуємо препарат «Зелені манни» при захворюваннях щитовидної залози; всім для забезпечення потреб організму в йоді, залізі та інших необхідних елементах; для виведення радіонуклідів та важких металів та блокування їх накопичення в організмі; при втомі, слабкості, залізодефіцитних анеміях; для зміцнення імунної системи та запобігання захворювань та розвитку склерозу судин; для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту; для зниження вмісту цукру в крові при цукровому діабеті.

А ще ми відкрили два нових напрямки – фіто сиропи з медом та косметичні креми-апібальзами..

Отже, як же ми виготовляємо свою продукцію? Ми змішуємо компоненти вручну, використовуючи тільки якісну сировину вітчизняного виробника. Ми використовуємо живу структуровану воду. Звичайно, ми ніколи не використовуємо штучні консерванти, барвники, ароматизатори. Ми активно користуємося стародавніми секретами переробки, а також (це, мабуть, найголовніше) відчуваємо радість від роботи.

Дякую за цікаву та корисну інформацію. Чого б Ви побажали нашим читачам?

Я думаю, що наші читачі – це люди, як турбуються про своє майбутнє, про своє здоров’я, тому що хочуть бути щасливими! Я б їм побажав, по-перше, довгих років життя. Нещодавно прочитав, що черепахи живуть 100 років, дуб – 400-500 років, а баобаб з острову Тенеріфе – п’ять тисячоліть. І людина може жити набагато довше, ніж живе зараз. Потрібно лише жити за законами творіння Природи. Жити так, як це робить Бджола. Люди повинні багато чому навчитися в неї. По-друге, я б побажав нашим читачам діяти та слухати себе. Почати свій шлях до гармонії, до того, щоб стати щасливими прямо зараз.