Виробництво

Продукти бджільництва споконвіку  користувалися великим попитом у людини. Кожен бджоляр виготовляв ліки за власною «технологією», і, зазвичай, якість та ефективність препаратів залишалась під великим сумнівом.

Тоді виникла ідея створення препаратів на основі продуктів бджільництва та фіто композицій, де будуть використані досягнення сучасної науки, але збережені народні рецепти, перевірені часом.

Команда вчених, на чолі з доктором біологічних наук, біохіміком, радіобіологом Олександром Федоровичем Протасом

та керівничкою Центру досліджень продуктів бджільництва, завідучкою лабораторією Національного Інституту бджільництва ім. П.І.Прокоповича, кандидаткою біологічних наук Надією Олексіївною Мулявко, починає свою роботу.

Вони старанно  розробляють стандарти та склад препаратів на основі продуктів бджільництва, проводять клінічні випробування на ефективність та безпечність.

А 10 січні 1999 року в Києві створюють спеціалізоване підприємство з виробництва продуктів бджільництва «Апіпродукт».  Препарати компанії проходять лабораторні експертизи в Інституті Гігієни та Медичної екології ім. О.М. Марзєєва, щоб отримати висновки ДСЕС при Міністерстві охорони здоров'я України.

Йдуть роки. Безліч вдячних відгуків та надійність й репутація компанії постійно зростає. З’являються продукти, яким не має аналогів у світі.

З березня 2011 року очолити компанію запрошують Волинець Андрія Анатолійовича,  економіста за фахом та бджоляра за покликом душі (ще з малого дитинства, від свого діда-пасічника Федора, він отримував знання щодо ведення бджільництва).

Разом зі своєю дружиною, Світланою Волинець, вони продовжують це діло. Вони не тільки зберігають усі стандарти якості, але й створюють нові продукти, впроваджують цікаві проекти (співпраця з медичними закладами, навчальні тренінги, участь у благодійних заходах тощо) та постійно вдосконалюють

 свою роботу.

І сьогодні, компанія «Апіпродукт» залишається лідером у своєму сегменті!

 

Ми маємо сучасне виробництво, при цьому зберігаємо в ньому мануфактурну ручну працю.

На початку 2020 року компанія «Апіпродукт» отримала сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів (ДСТУ ISO 22000:2019).

 

Основна бджільницька сировина для роботи закуповується в українських пасічників, що мають спеціальну освіту.

Інша сировина (спіруліна, лактоза, інулін, тара тощо) закуповується на сертифікованих підприємствах.

Всі компоненти проходять ретельний відбір та перевірку. Контролю якості на виробництві приділяють величезну увагу:

  • маточне молочко заморожується на пасіці не пізніше, ніж через 2 години після відбору та надходить на підприємство у замороженому вигляді;

  • квітковий пилок та бджолиний хліб проходять обов’язковий мікробіологічний контроль;

  • всі рослинні компоненти мають сертифікати якості та вирощені без застосування хімічних добрив та гербіцидів;

  • тара, що використовується для фасування продукції, є медичною та відповідає усім санітарно-епідеміологічним нормам.